Sud-àfrica
Internacional 16/03/2012

Un vídeo sobre un grup d'extrema dreta a Sud-àfrica guanya el World Press Photo multimèdia

'Afrikaner Blood' mostra l'entrenament d'un grup d'adolescents, als quals un exmilitar de l'Apartheid entrena "per a la guerra" i inculca consignes racistes

Ara
1 min

Barcelona"Sóc al camp per aprendre a ser un home real i no un marieta", diu un dels adolescents que assisteixen a un campament d'estiu d'extrema dreta a Sud-àfrica. Els dirigeix l'autoproclamat coronel Franz Jooste, excomandant de l'Apartheid.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un vídeo dels periodistes holandesos Elles van Gelder i Ilvy Njiokiktjien ha seguit els entrenaments d'aquest grup, els 'Kommandokorps', format per adolescents afrikaners –descendents d'holandesos o alemanys–, als quals Jooste ensenya auto-defensa i els prepara "per a la guerra".

Jooste, obertament racista, adoctrina els joves tot inculcant-los que la raça negra és inferior a la blanca, amb arguments com la mida del còrtex cerebral. El vídeo mostra un adolescent que explica que viu en un país divers, amb diferents grups ètnics. Jooste afirma, posteriorment: "Em costa una hora fer-lo canviar d'opinió".

'Afrikaner Blood' ("Sang Afrikaner") ha guanyat el primer premi World Press Photo multimèdia d'enguany.

stats