Publicitat
Publicitat

Un altre afroamericà desarmat mor a mans de la policia als Estats Units

L'home, de 34 anys, va rebre dos trets al pit a Phoenix

Un policia va matar aquest dimarts un afroamericà desarmat de dos trets al pit després d'un forcejament entre tots dos, segons ha informat aquest divendres la policia de Phoenix (Arizona). El nou succés arriba enmig de protestes a tot el país després dels casos similars de Michael Brown i Eric Garner.

Segons la versió policial, detallada en un comunicat, Rumain Brisbon estava venent drogues en un cotxe quan el policia li va demanar que aixequés les mans, ordre de la qual el sospitós no va fer cas.

Brisbon va córrer cap a un edifici d'apartaments, on tots dos van començar un forcejament en què el sospitós va ficar les mans a les butxaques dels pantalons. Això, segons el relat de la policia, va fer pensar a l'agent que tenia una arma.

El policia, identificat només com un home blanc de 30 anys, li va disparar dos trets al pit que van provocar la mort del sospitós, de 34 anys.

Els agents van descobrir després que el que tenia a les butxaques era un pot del fàrmac oxicodona, mentre que al vehicle on estava venent droga van trobar marihuana i un rifle semiautomàtic.

Brisbon tenia un llarg historial delictiu per assalt i robatori, segons mitjans locals.

L'advocada de Brisbon, Marci Kratter, va explicar a mitjans d'Arizona que hi ha testimonis que contradiuen la versió policial.

Aquest succés arriba en un moment en què la desconfiança entre la policia i les minories als Estats Units és un dels temes centrals de debat, després de les protestes i la indignació que van deixar els recents casos de Michael Brown a Ferguson i Eric Garner a Nova York.

Garner, de 43 anys i asmàtic, va morir el 17 de juliol per asfíxia després que un policia vestit de civil, Daniel Pantaleo, li col·loqués el braç al voltant del coll i executés una clau d'estrangulament, acte que va ser gravat per un transeünt en vídeo.

La decisió d'un gran jurat de no imputar el policia ha provocat protestes immediates a Nova York i a altres punts de la nació només una setmana després de l'onada de manifestacions a tot el país que va seguir a una decisió similar d'un altre gran jurat.

El 24 de novembre el policia Darren Wilson va quedar lliure sense càrrecs després de matar a trets a l'agost el jove negre Michael Brown, que anava desarmat, en circumstàncies encara per aclarir.

Més continguts de