Internacional 05/05/2018

Ajornen a l'11 de maig la revisió del recurs per l'alliberament del vaixell de Proactiva Open Arms

El tribunal ha pres aquesta decisió per la falta de notificació al nou advocat de l'organització

Efe
1 min
Un jutge italià allibera  l’‘Open Arms’

RomaEl Tribunal de Ragusa, a l'illa de Sicília, ha ajornat fins al dia 11 de maig l'examen del recurs presentat per la fiscalia davant la decisió d'alliberar el vaixell de l'ONG espanyola Proactiva Open Arms. Una de les advocades de l'ONG, Rosa Emanuela Lo Faro, ha explicat a Efe que durant l'audiència va prendre aquesta decisió per la falta de notificació al nou advocat de l'organització, Jaime Rodrigo de Larrucea, professor de dret marítim de la Facultat de Nàutica de Barcelona i especialitzat en lleis del mar.

Ara s'haurà de fer l'enviament de la notificació del recurs per carta certificada, afegeix Lo Faro, que va explicar que aquest ajornament causa "estupor" a tots.

El 26 d'abril la Fiscalia de Ragusa va recórrer la decisió del jutge instructor d'aquesta ciutat siciliana, Giovanni Giampiccolo, d'alliberar el vaixell de l'ONG espanyola, que estava immobilitzat al port sicilià de Pozzallo amb motiu d'una investigació sota sospita d'afavorir la immigració il·legal.

El vaixell de l'ONG havia sigut immobilitzat de manera cautelar el 17 de març després d'atracar al port de Pozzallo per desembarcar 216 immigrants, i es va obrir llavors una investigació a la cap de missió, Anabel Montes; al capità, Mark Reig, i a un responsable de l'organització.

Posteriorment el jutge instructor de Catània va confirmar la confiscació del vaixell i el càrrec d'afavorir la immigració il·legal, però va desestimar el delicte d'organització criminal, per la qual cosa les diligències contra els integrants de l'ONG continuen endavant.

stats