Internacional 30/08/2017

Al submarí on van assassinar la periodista sueca Kim Wall hi havia una tercera persona

La policia ja l'ha identificat però descarta que sigui sospitosa

Ara
1 min
El submarí de fabricació casolana UC3 Nautilus on va ser assassinada la periodista sueca Kim Wall.

BarcelonaEl misteri sobre l'assassinat de la periodista sueca Kim Wall, a qui van mutilar i decapitar mentre feia un reportatge en un submarí a Dinamarca, segueix sense resoldre's, però es van coneixent detalls dels fets. La premsa local publicava dimarts que la policia té constància que dins la nau s'hi van embarcar tres persones: Kim Wall; el propietari del submarí, Peter Madsen, que és el principal sospitós del crim, i una tercera persona de qui no ha transcendit la identitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'inspector en cap de la investigació, Jens Moller, ha assegurat que tenen "informació sobre qui és" la tercera persona, però que descarten que sigui sospitosa de la mort de la reportera.

De moment, els investigadors examinen el submarí després que se li hagi buidat l'aigua, i hi cerquen noves proves. Algunes de les que hi han trobat són restes de sang que pertanyen a Wall i que són les que van permetre identificar el tors localitzat a la costa danesa.

La periodista sueca Kim Wall en una imatge d'arxiu.

Agents danesos i suecs rastrejaran els pròxims dies la badia amb gossos especialitzats per tal de trobar les extremitats i el cap de la periodista de 30 anys, que van ser tallats de manera deliberada.

Madsen, que assegura que és innocent, prestarà declaració davant el tribunal el pròxim dia 5, i allà es decidirà si li allarguen la presó preventiva. La fiscalia ha anunciat que demanarà ampliar l'acusació -fins ara se li imputa el càrrec d'homicidi involuntari- per afegir el delicte de relació indecent amb cadàver.

stats