El govern alemany confia que Syriza continuarà amb les reformes

El portaveu de Merkel insisteix que els reajustos han estat un èxit per a Grècia

El govern alemany espera que el nou executiu grec de Syriza que va guanyar les eleccions d'ahir mantingui el curs reformista que va iniciar el seu predecessor. Així ho ha assegurat avui en roda de premsa el portaveu del gabinet alemany, Steffen Seibert, en ser interrogat per la reacció de Berlín davant la victòria de Syriza, que amb 149 escons s'ha quedat a dos de la majoria absoluta, i que advoca per acabar amb l'austeritat i renegociar els rescats.

"Grècia ha aconseguit reformes reeixides en els últims temps. Esperem que el nou govern mantingui aquest curs reformista", ha assegurat Seibert.

El portaveu de l'executiu alemany ha afegit que la posició de Berlín pel que fa a la necessitat de consolidació fiscal i reformes estructurals a tot Europa no ha canviat després dels resultats electorals aconseguits a Grècia.

Les obligacions derivades de la solidaritat europea, ha afegit, no es veuen alterades en principi per les urnes.

Per la seva banda, la portaveu del ministeri de Finances, Marianne Köthe, ha concedit que és "una opció" que es prolonguin els terminis del rescat per donar temps al nou govern per formar-se i negociar.

No obstant això, ha subratllat Köthe, Atenes ha de sol·licitar expressament aquesta prolongació i és Europa –i no Berlín en exclusiva– qui ho ha de considerar i, si escau, permetre-ho.

En aquest sentit, Seibert ha recalcat que "sempre es va tractar de mesures europees", les que van obligar Grècia a abraçar l'austeritat, i en cap cas van ser imposades per Berlín.

Més continguts de