El papa diu que l'ús d'anticonceptius és un "mal menor" per evitar el virus del Zika

En unes declaracions als periodistes a l'avió de tornada des de Mèxic retreu a Donald Trump les seves sortides de to en qüestions com la immigració

El papa Francesc ha al·ludit aquest dijous a la possibilitat d' usar mètodes anticonceptius "com a mal menor" pel risc que planteja a les embarassades el virus del Zika, en declaracions dalt de l'avió que el portava de tornada a Roma des de Mèxic.

El pontífex ha afegit que " l'avortament no és un mal menor: és un crim. És fer fora a un per salvar a un altre. És el que fa la màfia", ha dit als 76 representants de mitjans internacionals de premsa que han viatjat amb ell.

Francesc ha deixat oberta la possibilitat d'utilitzar aquests mètodes quan ha recordat que el papa " Pau VI en una situació difícil a l' Àfrica (la guerra al Congo Belga) va permetre a les monges utilitzar anticonceptius en els casos de violació", ha explicat.

Encara que ha demanat "no confondre el mal d'evitar l'embaràs, per si sol, amb l'avortament".

Resposta a Trump

El papa ha lamentat també aquest dijous que el candidat republicà a les primàries nord-americanes Donald Trump sigui una persona que " pensa en construir murs " i ha dit que " això no és cristià".

Així ha respost a la pregunta de si un catòlic podria votar per algú com Trump , que defensa expulsions d'immigrants i ampliar la tanca que separa els territoris mexicà i nord-americà.

Quan ha sabut que Trump havia dit que el papa era un polític , Francesc ha respost amb ironia : "Gràcies a Déu que sóc un polític, perquè Aristòtil defineix l'home com un ' animal politicus ' " .

" Sobre el de què aconsellaria votar o no votar, en això no em fico " , ha conclòs.