Internacional 17/07/2013

Protestes a l'Índia per la mort de 25 nens en una escola per intoxicació alimentària

Els menors haurien consumit menjar gratuït en mal estat proporcionat pel govern indi

Agències
1 min

Nova DelhiAlmenys 25 nens han mort aquest dimecres en una ciutat de l'estat de Bihar, a l'Índia, per consumir aliments gratuïts en mal estat a la seva escola, segons informa l'agència Reuters. Els nens morts tenien entre 4 i 12 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

35 nens més estan ingressats a l'hospital, deu del quals en estat greu, després que l'escola els proporcionés arròs, soja i llegums per menjar.

Amarjeet Sinha, secretari d'Educació local, ha afirmat que s'han trobat restes d'insecticida als aliments, que ha provocat la intoxicació massiva dels menors.

Protestes per les intoxicacions

Les intoxicacions dels menors han desembocat en protestes de centenars de persones als carrers i davant la comissaria de la policia a la localitat de Masrakh per reclamar mesures contra l'administració de l'escola. Els manifestants han arribat a llençar pedres contra la policia i quatre cotxes policials han acabat cremats.

En altres ciutats, els manifestants han bloquejat l'accés a estacions de tren i han cremat un autobús.

A l'Índia els sistemes de control dels aliments són encara molt precaris i són freqüents les intoxicacions alimentàries.

En diferents ocasions, fins i tot alumnes han denunciat la presència d'insectes al seu plat, granotes o fins i tot rates.

Compensació irrisòria

El govern indi ha anunciat aquest mateix dimarts que compensarà les famílies de les víctimes amb 200.000 rupies –uns 3.000 euros.

L'estat de Bihar, que fa frontera amb el Nepal, és un dels estats més pobres de l'Índia segons dades del govern indi.

stats