Internacional 02/01/2019

Almenys sis morts i 16 ferits en un accident de tren a Dinamarca

Les autoritats del país asseguren que la causa és el temporal que viu el país nòrdic

Ara
2 min
Imatge de l'accident ferroviari al pont de l'Estret de Gran Belt, al centre de Dinamarca.

BarcelonaAlmenys sis persones han mort i 16 més han resultat ferides aquest dimecres en un accident ferroviari al pont de l'estret del Gran Belt, al centre de Dinamarca. Segons ha informat la companyia de Ferrocarrils Estatals Danesos, l'accident s'ha produït després que un tren de passatgers, que anava cap a Copenhaguen, hagi topat contra la mercaderia que havia caigut a la via d'un altre tren, que anava en direcció contrària, cap a l'illa de Fionia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Encara hem de conèixer més detalls, però podem confirmar que ha caigut la mercaderia del primer tren sobre la via, i que l'altre ha passat per sobre d'elles i ha sofert danys considerables per aquest motiu", ha declarat l'inspector en cap de la policia de Fionia, Lars Bramhoj, que ha concretat que els ferits han estat traslladat a l'hospital tot i que la seva situació és estable. Al tren viatjaven 134 persones, 131 de les quals eren passatgers.

Tots els indicis apunten que aquest despreniment de mercaderies s'ha degut al temporal que viu el país nòrdic aquests dies.

Alteracions en el trànsit

Les autoritats daneses han paralitzat el trànsit al pont, que connecta les illes de Fionia i Selàndia i que és una de les principals vies de comunicació del país.

El temporal 'Alfrida' ha provocat en les últimes hores alteracions en el trànsit ferroviari a causa de la caiguda d'alguns arbres a les vies i també per l'augment del nivell de l'aigua en diverses zones del país. Davant aquesta situació, les autoritats del país han llançat un avís d'alarma per temps "molt perillós".

En aquest sentit, l'icònic pont de l'estret de Sund, que uneix Dinamarca amb Suècia, també s'ha tancat al trànsit unes quantes hores. Mentrestant, a l'altra banda de la frontera, a Suècia, prop de 100.000 habitatges s'han quedat sense llum.

stats