Internacional 04/06/2018

Almenys 25 morts i un nombre indeterminat de desapareguts per l'erupció d'un volcà a Guatemala

Hi ha 20 ferits i 1,7 milions de persones s'han vist afectades per l'activitat del Fuego

Efe
2 min

GuatemalaAlmenys 25 persones han mort, 20 han resultat ferides i 1,7 milions s'han vist afectades per l'erupció del volcà Fuego a Guatemala, que ha durat 16 hores.

La cendra que ha expulsat el volcà s'ha aixecat fins a 10.000 metres sobre el nivell del mar, segons l'Institut Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia i Hidrologia. És la segona erupció d'aquest volcà el 2018 i la més violenta dels últims anys.

Rescat d'una nena en plena nit.

El president de Guatemala, Jimmy Morales, ha declarat tres dies de dol nacional per la "irreparable pèrdua" de vides humanes. Els districtes de Chimaltenango, Escuintla i Sacatepéquez estan en alerta roja i s'hi han suspès les classes.

El portaveu de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred), David de León, ha informat que un dels morts és un treballador de l'organisme que estava planificant l'evacuació.

Un treballador dels serveis d'emergència observa el Fuego en erupció.

Al poble de La Marrada, al departament del sud d'Escuintla, ha quedat pràcticament soterrat per l'allau de lava. Hi ha un nombre indeterminat de desapareguts i 3.100 persones n'han estat evacuades. Entre els ferits hi ha 12 nens, quatre dels quals amb cremades de tercer grau, que s'han traslladat a l'Hospital Roosevelt de la capital. Un dels morts és un funcionari que estava treballant en l'evacuació, que no es va decretar a primera hora del dia perquè, segons el govern, al matí les dades no apuntaven a una erupció tan forta.

Restes de lava a la població d'El Rodeo.

L'aeroport internacional La Aurora està tancat perquè la pista es podria omplir de cendra.També han resultat afectades línies elèctriques i un pont.

Els mitjans locals han difós vídeos de les persones atrapades per la lava del volcà, el més actiu dels 32 que hi ha a Guatemala.

Els equips d'emergència rescaten un home després de l'erupció.

Ara els principals perills, segons les autoritats, són l'amenaça de pluja i també la possible contaminació de l'aigua.

stats