Internacional 10/08/2019

Almenys 60 morts a Tanzània a l'explotar un camió cisterna

El vehicle havia bolcat i les víctimes s'hi havien acostat per recollir el combustible que vessava

Efe
1 min
Desenes de persones han resultat mortes o ferides a causa de l'explosió del camió cisterna.

Dar es SalamAlmenys 60 persones han mort i 70 més han resultat ferides aquest dissabte en l'explosió d'un camió cisterna que transportava combustible a Morogoro, a Tanzània, a uns 200 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Dar es Salaam, segons ha informat la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap de la policia regional de Morogoro, Wilbroad Mutafungwa, ha confirmat que moltes de les víctimes s'havien congregat al voltant del camió bolcat per recollir el carburant que gotejava quan el vehicle va esclatar. Altres morts són venedors ambulants que eren a la zona i motoristes que passaven en aquell moment. Els cossos han quedat calcinats, cosa que impossibilita la seva identificació.

L'accident es va produir prop de l'estació d'autobusos de Msamvu, a Morogoro. Prop d'aquesta localitat hi ha una autopista sovint transitada per camions amb mercaderies i combustible procedents de la zona portuària de Dar es Salaam.

Segons alguns testimonis, el foc podria haver-se desencadenat després que una persona s'acostés al camió cisterna amb una cigarreta, tot i que la policia encara no ha aclarit com van tenir lloc els fets.

Successos com aquest són habituals en certes zones d'Àfrica, on algunes persones estan disposades a arriscar la vida per extreure combustible de camions cisterna i de canonades, com ara al delta del Níger. El 2 de juliol, almenys 50 persones van perdre la vida i 70 més van resultar ferides a l'estat de Benue, al centre-nord de Nigèria, a l'explotar un altre camió cisterna que contenia combustible.

stats