MÓN
Internacional 31/08/2011

Un alpinista troba un gos al cim del Kilimanjaro

Els veterinaris es pregunten com va pujar fins als 5.700 metres d'altitud i com va sobreviure a temperatures inferiors als quatre graus sota zero

Agències
1 min

Dar es SalaamUn alpinista ha fet una troballa excepcional al cim del Kilimanjaro, la muntanya més alta d'Àfrica. A més de 5.700 metres d'altitud i a diversos graus sota zero, l'home ha trobat un gos viu, segons publica avui la revista de Tanzània Babukubwa. John Messe va pujar amb tres companys al pic Uhuru ("Llibertat", en suahili), que es troba entre els 5.730 i els 5.895 metres d'altitud i suporta unes temperatures d'entre quatre i quinze graus negatius. “Vaig veure el gos estirat a un metre de la roca en què jo estava”, diu Messe, que va fer una foto de l'animal amb seu telèfon mòbil. 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la presència constant de gel i el fred que fa a aquestes altures, diversos científics s'han qüestionat, no només com va poder pujar l'animal, sinó de quina manera va aconseguir sobreviure. Segons l'opinió del veterinari Wilfred Marealle, és normal que un gos resisteixi condicions ambientals de fred extrem, però "és poc comú que pugi al cim del Kilimanjaro", al nord de Tanzània. Per aquest motiu, Marealle adverteix que si un altre alpinista veu el gos, estigui alerta ja que l'animal podria tenir la ràbia. 

La història evoca el llibre Les neus del Kilimanjaro, d'Ernest Hemingway, en què l'autor nord-americà parla de la troballa de l'esquelet sec i gelat d'un lleopard, i diu que ningú va poder explicar mai què buscava el felí per aquelles altures.

stats