Relacions diplomàtiques
Internacional 16/07/2011

L'ambaixador israelià a Madrid marxa denunciant "l'odi i l'antisemitisme de la societat espanyola"

Raphel Schutz critica les reaccions a l'atac a la franja de Gaza i a l'assalt a la flotilla. Serà substituït per Aron Bar, un assessor de l'exministra d'Exteriors Tzipi Livni

Agències
1 min

MadridL'ambaixador d'Israel a Espanya, Raphael Schutz, ha tornat a Tel Aviv després d'estar quatre anys al càrrec i s'ha acomiadat denunciant "l'odi i l'antisemitisme que existeixen a la societat espanyola". En un escrit publicat al web de l'ambaixada, confessa que ha passat "èpoques poc agradables" durant el seu mandat i esmenta l'atac israelià contra la franja de Gaza al gener de 2009, en què van ser assassinats 1.300 palestins, la gran majoria civils, i l'assalt a la Flotilla de la llibertat, al maig de l'any passat, on nou activistes turcs van morir a mans de forces especials israelianes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre els moments "positius, càlids i emocionants" Schutz esmenta la celebració del 25è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i Israel, que va incloure una visita a Tel Aviv i Jerusalem dels Prínceps d'Astúries. El ja exambaixador defensa el "potencial" de les relacions entre els dos països, que tot just han començat a "enlairar-se".

Schutz va viatjar ahir a Tel Aviv després d'haver-se acomiadat de Joan Carles I, Felip de Borbó i la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez. El substituirà Alon Bar, a partir de l'1 d'agost, Bar va ser número dos de l'ambaixada a Madrid durant la dècada dels 90 i un dels assessors de l'excap de la diplomàcia israeliana, Tzipi Livni, com a director del departament d'Afers Estratègics.

stats