Publicitat
Publicitat

Al-Qaida

Els papers de Wikileaks

Un detingut a Guantánamo va dir que Al-Qaida llançaria una bomba atòmica a Europa si mataven Bin Laden

Diversos detinguts mostren importants coneixements sobre la capacitat de defensa dels països occidentals davant d'un atac nuclear

Una de les figures més destacades d'Al-Qaida, que està detinguda a Guantánamo, havia amenaçat el 2006 que si Bin Laden era mort o capturat l'organització faria detonar una bomba nuclear a Europa. Khalid Sheikh Mohammed, que espera el judici per l'atemptat de l'11-S i n'és l'autor intel·lectual confés, estava implicat en una sèrie de plans, inclosos atacs a centrals nuclears nord-americanes, segons els papers de Wikileaks sobre Guantánamo, dels quals es va fer ressò el diari Daily Telegraph.

El mateix diari reconeix que els plans anunciats pels detinguts de Guantánamo sotmesos a sessions inacabables d'interrogatoris durant anys són d'una fiabilitat dubtosa. En aquest cas, però, alerten que alguns dels detinguts van demostrar tenir importants coneixements sobre les defenses dels països occidentals davant d'un hipotètic atac nuclear.

Segons els papers de Guantánamo filtrats per Wikileaks un detingut libi, Abu Al-Libi, va assegurar que "sabia que Al-Qaida té una bomba nuclear". Al-Libi, cap operatiu d'Al-Qaida i home molt proper a Bin Laden fins que va ser detingut, va assegurar que la bomba estava en algun lloc d'Europa i que seria detonada si Bin Laden era mort o detingut.
Etiquetes

Més continguts de