Internacional 27/01/2013

Almenys 232 morts en l'incendi d'una discoteca al sud del Brasil

El foc s'ha originat durant un concert dins el local després que material per fer focs artificials s'hagi encès accidentalment. En el moment de l'incendi hi havia 2.000 persones dins el club, el doble de la seva capacitat

Agències
1 min
Bombers a les afores de la discoteca Kiss / EFE

Rio de JaneiroLes víctimes de l'incendi en una discoteca del Brasil aquesta matinada es rebaixen a 232, segons xifres provisionals de la policia, després d'un primer balanç de 245. Els ferits per les flames serien més de 130. Els fets han tingut lloc a la ciutat brasilera de Santa Maria, a l'estat de Rio Grande do Sul.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El foc ha començat quan material preparat per fer un espectacle de focs artificials s'ha encès accidentalment poc després de les dues de la matinada. Els bombers han necessitat tres hores per controlar les flames a la discoteca Kiss, a 286 quilòmetres de Porto Alegre, la capital regional. En el moment de l'incendi, hi havia 2.000 persones a la sala, el doble del que té permès la discoteca, segons el cap de bombers de la ciutat.

La xifra de morts, inicialment situada en 90 persones, ha augmentat després que s'hagin trobat més cadàvers entre les runes de la discoteca calcinada, segons ha dit la comissària policial Elizabeh Shinomomura al canal de notícies Globo News. No es descarta que el nombre de víctimes augmenti, ja que les informacions són encara confuses.

La majoria de morts, asseguren els agents, han estat per inhalació de fum després de no haver pogut sortir del local quan s'ha declarat l'incendi.

stats