Internacional 08/11/2012

Augmenten a 48 les víctimes mortals pel terratrèmol de 7,2 graus a Guatemala

Encara hi ha una vintena de desapareguts, i les autoritats adverteixen que les víctimes poden anar en augment. El sisme s'ha sentit a Mèxic, el Salvador i Nicaragua

Efe
1 min
Diverses persones observen els danys deixats pel terratrèmol a un carrer de San Marcos, a Guatemala / CONRED / EFE

GuatemalaLa xifra de morts pel terratrèmol de 7,2 graus a l'escala de Richter que ha sacsejat aquest dimecres Guatemala s'ha elevat almenys a 48 i les autoritats adverteixen que podria seguir en augment, ja que encara hi ha una vintena de desapareguts. Segons les últimes dades oficials anunciades pel president guatemalenc, Otto Pérez Molina, 39 persones van morir en el departament de San Marcos, el més afectat pel sisme, unes altres vuit a Quetzaltengo, i una a Sololá, a l'oest i al nordoest del país. Almenys 155 persones més han patit ferides de diversa consideració i n'hi ha més de 17.000 d'afectades com a conseqüència del terratrèmol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pérez Molina va decretar aquest dimecres tres dies de dol nacional per les víctimes i va fer una crida a la població a reprendre aquest dijous les activitats normals, encara que va aclarir que es manté l'estat d'"alerta vermella" a nivell nacional.

Els cossos d'emergència reprendran aquest matí les tasques de rescat.

El sisme, el més fort que s'ha registrat en aquest país des del terratrèmol de 1976 que va causar la mort de més de 25.000 persones, s'ha sentit cap a les 10.35 hora local (17.35 a Catalunya), ha tingut l'epicentre a 200 quilòmetres al sud-oest de la capital, davant de les platges de Champerico, al departament del sud de Retalhuleu.

El sisme també es va sentir amb força al Salvador i a zones del sud-est de Mèxic i Nicaragua.

stats