ARGENTINA
Internacional 04/01/2012

La presidenta argentina es recupera "sense complicacions" de l'operació de càncer de tiroide

La intervenció ha acabat "sense inconvenients", expliquen fonts oficials del govern. Cristina Fernández de Kirchner ha estat sotmesa a una "tiroidectomia total" que s'ha allargat tres hores i mitja

Efe
1 min
Imatges de suport a Cristina Fernández fora de l'hospital. REUTERS

Buenos AiresL'operació de càncer de tiroide practicada aquest dimecres a la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha finalitzat "sense inconvenients ni cap tipus de complicació", segons han informat fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La intervenció, una "tiroidectomia total", ha durat tres hores i mitja, i la presidenta té una "bona recuperació" i està desperta, segons el primer informe mèdic que ha divulgat el portaveu presidencial, Alfredo Scoccimarro.

Ara per ara, Fernández "rebrà tots els tractaments postoperatoris habituals", agrega l'informe, firmat pel cirurgià que ha encapçalat la intervenció, Pedro Saco, i el director de l'equip quirúrgic de l'hospital Austral, Eduardo Schnitzler. De moment, s'estarà 72 hores més ingressada a l'hospital.

L'informe de l'exitosa operació ha estat rebut amb càntics i crits d'alegria entre els centenars de simpatitzants concentrats a les portes de l'hospital per expressar el seu suport a la presidenta.

Fernández ha ingressat al sanatori a les deu del matí, acompanyada pels seus fills Máximo i Florencia Kirchner, després de passar les responsabilitats de cap d'estat al vicepresident, Amado Boudou, que exercirà la presidència fins al 24 de gener, quan acabi la llicència mèdica per a la mandatària.

stats