La presidenta argentina torna a l'activitat política acompanyada de Simón, un gos "chavista"

Després d'un mes i mig de convalescència per una operació al cap, Cristina Fernández s'ha dirigit als argentins en un vídeo casolà on mostra el seu nou gos, Simón, que li va regalar el germà d'Hugo Chávez

La presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha tornat aquest dimarts a l'activitat política després de quaranta dies de repòs per una operació al cap per un hematoma cranial. La líder argentina s'ha pres el retorn amb calma, per això no ha anat fins al Palau de la Moneda, sinó que ha mantingut una sèrie de reunions privades a la residència oficial d'Olivos, situada al nord de Buenos Aires.

Per agrair als "argentins, caps d'estat i tota la gent del món que li ha donat suport", Fernández ha gravat un vídeo casolà des de casa seva, acompanyada per la seva filla, la cineasta Florencia Kirchner, un pingüí kirchnerista i el seu nou gos, Simón, que li va regalar personalment Adam, el germà d'Hugo Chávez.

"Mireu! És el gos que Hugo Chávez va prometre'm de regal. El gos nacional de Veneçuela des del 1964", explica la presidenta, que ha batejat l'animal amb el nom de Simón perquè és de la mateixa raça que Nevado, gos que va acompanyar Simón Bolívar en totes les seves batalles i que fins i tot "els espanyols van detenir!".

En més d'una ocasió, Fernández renya l'animal. Quan prova de menjar-se-li el cabell li diu: "No, amb el cabell no que trenquem relacions amb Veneçuela!". I quan després li vol menjar les ungles li diu: "No, Simón, que acusaran els chavistes de dolents!".