HAITÍ
Internacional 17/03/2011

Aristide tornarà a Haití abans de diumenge

Els Estats Units s'oposen al retorn de l'expresident exiliat a Sud-àfrica perquè podria desestabilitzar el país si torna abans de la segona volta de les eleccions

Redacció
1 min
Una pintada en suport d'Aristide a Port-au-Prince

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'expresident d'Haití Jean-Bertrand Aristide, exiliat a Sud-àfrica des del 2004 després d'un cop d'estat, tornarà al país abans de diumenge, quan se celebraran les eleccions al país. Segons una font del partit d'Aristide, l'expresident té previst sortir avui de Ciutat del Cap en un vol cap a Port-au-Prince. La portaveu de l'antic govern d'Aristide, Maryse Narcisse, ha assegurat que el partit ha convocat mobilitzacions a tot el país per rebre l'expresident.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El retorn d'Aristide a Haití ha trobat l'oposició dels Estats Units, que creuen que l'arribada de l'exmandatari abans de les eleccions por afectar l'estabilitat d'Haití. Des de l'anunci de retorn, Washington ha intentat pressionar perquè l'expresident haitià retrassi la seva sortida cap a Port-au-Prince. El president nord-americà, Barack Obama, ha trucat el seu homòleg sud-africà, Jacob Zuma, per insistir en que impedeixi la sortida d'Aristide.

stats