BRASIL
Internacional 31/12/2010

Lula da Silva traspassarà la presidència del país a Dilma Rousseff amb un 87% de popularitat

Governants d'uns cinquanta països assistiran dissabte a la presa de possessió de la nova presidenta, que hi convida onze dones amb qui va compartir cel·la als anys 70

Efe
1 min
Lula celebra amb Roussef la victòria electoral a l'octubre.

Brasília p { margin-bottom: 0.21cm; } El Brasil es prepara per a l'acte d'investidura de dissabte de la nova presidenta del país, Dilma Rousseff. Mandataris d'una cinquantena de països, entre els quals hi ha la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, el primer ministre portuguès, José Sócrates, o el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, assistiran a la cerimònia a Brasília. Allà, Rousseff, que és la primera dona que accedeix a la presidència del Brasil, rebrà la banda presidencial del cap d'estat sortint, Luiz Inácio Lula da Silva.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la cerimònia de dissabte també hi assistiran onze dones que van compartir cel·la amb Rousseff durant els prop de tres anys que va estar empresonada en relació amb grups de lluita contra la dictadura als anys setanta. La presidenta electa del Brasil ha convidat aquestes dones a l'acte d'investidura.

Amb aquesta cerimònia, Lula da Silva tancarà un mandat amb una popularitat rècord del 87%. Així ho assenyala un sondeig de l'Institut Sensus publicat aquest dimecres. L'enquesta també recull les expectatives de la població brasilera sobre el govern de Dilma Rousseff. El 41,5% de la gent entrevistada assegura que la gestió serà bona, mentre que només el 6,4% creu que serà dolenta o molt dolenta.

stats