Internacional 18/04/2013

Capriles impugna oficialment el resultat de les eleccions veneçolanes

Després d'un clima molt tens que ha deixat 8 morts i més de 60 ferits, la tensió a Veneçuela s'ha començat a rebaixar

Efe
1 min

CaracasL'opositor veneçolà Henrique Capriles ha formalitzat aquest dijous la petició de recompte dels vots davant del Poder Electoral.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quatre dies després de les eleccions, la tensió social ha començat a rebaixar-se a Veneçuela. El clima de crispació que s'havia imposat al país després que el Consell Nacional Electoral (CNE) anunciés com a guanyador Nicolás Maduro per tan sols 1,83 punts percentuals per sobre de Capriles va provocar vuit morts i més de 60 ferits.

La suspensió de la marxa opositora prevista per a aquest dijous ha sigut un factor que ha contribuït en aquesta distensió de l'ambient, així com la sol·licitud formal de Capriles davant el CNE d'un recompte vot a vot dels resultats.

El cap nacional de la campanya opositora, Carlos Ocaríz, ha indicat, després de fer la petició davant l'ens electoral, que han sol·licitat la revisió de "butlletes, actes, màquines, empremtes i quaderns" de votació.

Per altra banda, els seguidors de Capriles han estat cridats pel seu líder a reclamar des de casa seva amb cassolades i a mantenir les protestes fora dels carrers per evitar la violència que, ha assegurat, és impulsada pel Govern per evitar la discussió de recompte de vots que sol·licita.

stats