Món
Internacional 24/10/2011

Cristina Fernández repeteix mandat amb més del 53% dels vots

La presidenta argentina supera el socialista Hermes Binner en més de 35 punts i és la mandatària més votada des del 1973. Governarà quatre anys més

Efe
1 min
Cristina Fernández, davant la muntitud aplegada a la Plaza de Mayo de Buenos Aires després de ser reelegida a les eleccions generals / EFE

Buenos AiresLa presidenta argentina, Cristina Fernández, ha consolidat aquest diumenge la seva reelecció amb un 53,27% dels vots, a l'espera dels resultats finals dels comicis generals celebrats al país sud-americà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb el 75% dels vots escrutats, el socialista Hermes Binner –del Front Ampli Progressista– se situaria com a segon candidat més votat, a una distància de gairebé 36 punts de Fernández (17,28%), en una jornada amb una participació que supera el 78% del cens electoral. En tercera posició hi figura el radical Ricardo Alfonsín (11,53%), d'Unió per al Desenvolupament Social, seguit pel peronista dissident Alberto Rodríguez Saá (7,88%). El cinquè lloc el manté l'expresident Eduardo Duhalde, candidat pel Front Popular (peronisme dissident), amb un 5,89% dels vots.

Cristina Fernández és la segona presidenta que aconsegueix la reelecció des del retorn de la democràcia, el 1983, i és la mandatària més votada des del 1973. Governarà quatre anys més.

Una multitud s'ha aplegat aquest diumenge a la Plaza de Mayo d'Argentina per ovacionar el triomf històric de la candidata del Front per a la Victòria (FPV). Acompanyada pels seus fills, Cristina Fernández ha evocat, emocionada, el seu difunt espòs, Néstor Kirchner, a qui atribueix tot el mèrit dels èxits aconseguits pel partit.

stats