CUBA
Internacional 03/01/2012

Twitter mata Fidel Castro per enèsima vegada

La xarxa social es va emplenar dilluns a la nit de rumors que asseguraven la mort del dictador cubà. La notícia va despertar sospites perquè els blogaires cubans asseguraven que tenien problemes amb la connexió per SMS

Ara
1 min

BarcelonaDilluns a la nit, Twitter va donar per mort durant unes hores Fidel Castro. El rumor es va estendre com la pólvora i va convertir en trending topic el dictador Cubà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No es tracta de la primera vegada que s'estén aquesta mentida per la xarxa. El detonant, aquest cop, va ser el tuit d'un presumpte mitjà anomenat Cuba Press que també s'ha convertit en trending topic. "Atenció: Cuba Press verifica la mort de Fidel Castro. A l'espera del comunicat oficial per part del país. És una fita informativa", deia. Però tot seguit ells mateixos ho desmentien.

Confusió entre els blogaires

Després d'un seguit d'interpel·lacions, la blogaire i activista Yoani Sánchez responia als rumors. "#cuba Tweet dictat via telefónica en relació al rumor que guanya força allà fora: no hi ha cap informació confiable aquí dins", escrivia.

El fet que Twitter no funcionés correctament a l'illa va fer augmentar les sospites. Sánchez i els seus companys feia dos dies que havien de dictar els seus tuits a l'estranger per via telefònica.

stats