Internacional 10/09/2012

Una avaria elèctrica deixa la meitat de Cuba a les fosques

Milers de ciutadans de l'Havana i de diverses províncies occidentals es queden sense llum a causa d'una afectació en una línia d'alta tensió

Efe
1 min
Desenes de persones caminen pels carrers de l'Havana a les fosques / EFE

L'HavanaUna avaria en una línia d'alta tensió al centre de Cuba ha sigut la causa de l'apagada elèctrica que aquesta matinada de diumenge (hora catalana) ha deixat milers de ciutadans de l'Havana i diverses províncies de l'occident de l'illa de Cuba sense llum, segons ha informat l'empresa estatal Unión Eléctrica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"A les 20.08 s'ha produït una interrupció en una línia de transmissió de 220.000 volts entre Ciego de Ávila i Santa Clara i ha provocat afectacions al servei elèctric des de Camagüey fins a Pinar del Río", ha afirmat la companyia en un breu comunicat llegit a través de la televisió nacional.

Segons el butlletí, difós la mitjanit d'aquest diumenge, l'empresa "treballa per normalitzar el funcionament del sistema elèctric nacional" i "investiga les causes que han provocat aquesta avaria".

L'última apagada massiva a l'illa es remunta a l'agost del 2006, quan un tall de llum generalitzat va afectar l'occident del país durant tres hores després del trencament d'un conductor, degut a la caiguda de dues torres que havien patit el robatori de parts de la carcassa i havien deixat el cable danyat.

Els cubans van patir períodes prolongats sense electricitat després de la caiguda del bloc soviètic, que era el principal proveïdor de petroli del país.

stats