Internacional 31/07/2012

Cuba acusa d'homicidi el membre de les Noves Generacions del PP que conduïa el cotxe d'Oswaldo Payá

Ángel Carromero va assegurar aquest dilluns que la mort del dissident cubà va ser a causa d'un accident de trànsit

Efe
1 min
El membre de Noves Generacions del PP Ángel Carromero / EFE

L'HavanaEl ciutadà espanyol Ángel Carromero, que conduïa el vehicle accidentat en què va morir l'opositor cubà Oswaldo Payá, ha sigut acusat d'homicidi, segons publica aquest dimarts el diari oficial cubà 'Granma'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jove de Noves Generacions del Partit Popular (PP) de Madrid es troba en un centre del ministeri de l'Interior cubà a l'Havana, on va ser traslladat des de Bayamo, el punt on va tenir lloc l'accident el passat 22 de juliol.

Carromero i el suec Jens Aron Modig, líder de la Lliga Juvenil Democristiana de Suècia, que també viatjava al cotxe, van confirmar aquest dilluns en declaracions a l'Havana que es va tractar d'un accident de trànsit.

Tots dos van resultar ferits lleus en el sinistre que va costar la vida a Payá i al també cubà Harold Cepero, membre de la seva organització (Moviment Cristià d'Alliberament).

Segons la versió del govern cubà, les causes de l'accident van ser l'excés de velocitat i altres errors del conductor quan el vehicle circulava per un tram en obres a prop de Bayamo (a uns 750 quilòmetres a l'est de l'Havana).

Els darrers dies, alguns membres de la dissidència interna han expressat dubtes sobre el succés i la mateixa vídua de Payá, Ofelia Acevedo, va dir que no acceptava la versió oficial, a la vegada que ha reclamat parlar personalment amb els dos supervivents de l'accident.

stats