Internacional 30/07/2012

El ciutadà espanyol que conduïa el cotxe on va morir Payá avala la versió oficial dels fets

Ángel Carromero, que segueix retingut a Cuba, assegura en un vídeo difós pel govern que va perdre el control del vehicle i que no van ser envestits

Ara
1 min

BarcelonaEl polític espanyol del PP Ángel Carromero i el suec Jens Aron Modig, que viatjaven en el cotxe en què va morir l'opositor cubà Oswaldo Payá, van assegurar ahir des de l'Havana que va ser un accident de trànsit el que va acabar amb la vida del dissident.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No vam impactar contra cap vehicle –ha assegurat Carromero, que conduïa–, simplement vaig veure un sot a la carretera, vaig frenar i vaig perdre el control del cotxe". També afirma que no recorda res més. Carromero, dirigent de les Noves Generacions del PP de Madrid, que continua retingut a Cuba, ha fet aquest relat de l'accident en una gravació de vídeo difós pel govern de l'illa, però no ha comparegut davant la premsa com sí que ha fet Jens Aron Modig, el líder de les joventuts democristianes de Suècia.

Crida a la comunitat internacional

En la mateixa gravació de vídeo, Ángel Carromero fa un clam a la comunitat internacional perquè "se centri a treure'm d'aquí i no utilitzi un accident de trànsit, que li podia haver passat a qualsevol, amb finalitats polítiques".

Les explicacions del conductor del vehicle arriben després que les organitzacions opositores al règim cubà i la mateixa família de Payá hagin qüestionat la versió de l'accident de trànsit. Payà, líder del Moviment Cristià d'Alliberament, i Harold Cepero, membre també d'aquest moviment, van morir el dia 22 de juliol quan –segons la versió oficial– el cotxe en què anaven amb Carromero i Aron Modig es va estavellar prop de la ciutat de Bayamo, a uns 800 quilòmetres de l'Havana.

stats