Món
Internacional 26/09/2011

Decapiten una periodista mexicana per denunciar criminals a través de les xarxes socials

Des de l'any 2000 es comptabilitzen uns 80 homicidis de periodistes, que en la seva majoria cobrien temes relacionats amb el narcotràfic i el crim organitzat a diferents mitjans de comunicació mexicans

Efe
1 min

MèxicLa policia mexicana ha trobat el cos decapitat de María Elizabeth Macías, de 39 anys, redactora en cap del diari Primera Hora de Nuevo Laredo, assassinada aquest cap de setmana després d'haver denunciat diversos criminals del país a través de les xarxes socials, segons un missatge deixat pels executors en el lloc del crim.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Fiscalia General de l'estat de Tamaulipas, que fa frontera amb els Estats Units, ha informat en un breu comunicat que el cos sense vida de María Elizabeth Macías s'ha localitzat en un barri de Nuevo Laredo. Els agents van trobar el cos de la noia esquarterat en una de les avingudes principals de la ciutat, amb les cames i el tronc llançats a la gespa i el cap col·locat en un test amb un teclat i un ratolí d'ordinador. Al costat, una nota deixava constància que el motiu del crim era la denúncia del grup criminal que Laredo havia fet a través de diverses xarxes socials.

És la tercera víctima en dues setmanes en aquesta ciutat mexicana per utilitzar les xarxes socials com a fòrum de denúncia. El passat 13 de setembre, dos joves van ser assassinats i penjats en un pont de vianants de Nuevo Laredo per utilitzar les xarxes socials per difondre informació controvertida sobre la lluita que manté el govern de Mèxic amb el crim organitzat.

Des de l'any 2000 es comptabilitzen uns 80 homicidis de periodistes, que en la seva majoria cobrien temes relacionats amb el narcotràfic i el crim organitzat a diferents mitjans de comunicació mexicans.

stats