Equador
Internacional 27/02/2012

El president de l'Equador perdona el diari 'El Universo'

Tres directius del diari i un articulista estaven condemnats a 3 anys de presó i a pagar 30 milions d'euros per una columna que Rafael Correa va considerar injuriosa

Efe
1 min
El president de l'Equador, Rafael Correa / AFP

QuitoEl president de l'Equador, Rafael Correa, ha anunciat aquest dilluns que perdona els quatre condemnats pel cas que Correa va guanyar contra el diari 'El Universo' per injúries. Correa ha explicat que ha decidit indultar-los "concedint-los la remissió de les condemnes que merescudament van rebre". Es tracta de tres directius del diari i un articulista –l'autor de la columna que el president va considerar injuriosa–, tots ells condemnats a tres anys de presó i a pagar una multa conjunta de 30 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La premsa abusiva ha sigut vençuda. Aquesta premsa que, davant la derrota contundent de la dreta i els grups conservadors, s'ha convertit en un actor polític bel·ligerant contra els governs progressistes i que arremet de forma il·legítima, deshonesta i prepotent contra les conquistes democràtiques dels nostres pobles". Aquestes han sigut les paraules de Correa, que ha manifestat la seva esperança que els "injuriosos deixin de mostrar-se com a víctimes i, d'ara endavant, assumeixin un compromís amb la veritat i l'ètica professional".

El cas va sortir a la llum el febrer de l'any passat, després que Emilio Palacios –aleshores cap d'opinió d''El Universo'– publiqués una columna en què afirmava que en un futur Correa podria ser imputat per "haver ordenat obrir foc a discreció i sense avisar en un hospital ple de civils" el 30 de setembre de 2010, quan hi va haver una sublevació policial.

stats