CUBA
Internacional 29/01/2011

El dissident cubà Guillermo Fariñas torna a casa després de 3 detencions en menys de 48 hores

Fariñas ha hagut d'anar al metge per un cop durant el tercer arrest mentre participava en un acte de protesta contra el règim a Santa Clara

Agències
1 min
La policia deté a Fariñas durant una protesta.

L'Havana p { margin-bottom: 0.21cm; } El dissident cubà Guillermo Fariñas ha tornat a casa després de passar per l'hospital de la ciutat central de Santa Clara, on l'han atès arran d'un dolor fort al pit després des ser arrestat per tercera vegada en 48 hores, segons fonts familiars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha detingut Fariñas fins a tres vegades perquè participava en un acte de protesta pel desallotjament d'una dona embarassada que vivia en un edifici en desús. Durant la reivindicacions també han arrestat temporalment almenys a quaranta persones més.

El dissidenta cubà ha denunciat que després d'alliberar-lo, la Seguretat de l'Estat li ha advertit que tornarà a detenir-lo si continua sortint al carrer amb d'altres opositors al règim. Des de l'últim arrest, existeix un dispositiu especial a Santa Clara, a 300 km de l'Havana.

Guillermo Fariñas és psicòleg, periodista i premi Sàkharov 2010 del Parlament Europeu i ha protagonitzat diverses vagues de fam en contra del règim cubà.

stats