HAITÍ
Internacional 19/01/2011

L'exdictador Duvalier, pendent que li obrin un procés judicial per corrupció i malversació de fons

Després de les imputacions per delictes comesos durant els quinze anys que va dirigir el país, l'exdirigent haitià resta a l'espera que la justícia el torni a interrogar

Afp
1 min
Duvalier surt dels jutjats acompanyat de la seva dona.

Port-au-Prince p { margin-bottom: 0.21cm; } L'exdictador d'Haití, Jean-Claude Duvalier, està pendent que la justícia engegui un judici amb els càrrecs que li han imputat, després de ser interrogat ahir per la fiscalia de Port-au-Prince, la capital del país. Duvalier, que és conegut amb el sobrenom de Baby Doc, està acusat de corrupció, malversació de fons i associació de malfactors durant els 15 anys que va dirigir el país, entre el 1971 i 1986.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que hores d'ara és en llibertat, els jutges poden reclamar en qualsevol moment la seva presència per tornar a declarar. Duvalier va tornar diumenge al país després de 25 anys i va ser detingut ahir dimarts per la policia. Precisament l'organització Amnistia Internacional ha demanat que també l'interroguin sobre les violacions de drets humans que se li atribueixen durant el seu mandat.

L'exdictador haitià ja va ser jutjat el 1987 davant d'un tribunal per una demanda civil per un presumpte desviament de 120 milions de dòlars procedents de fons de l'estat. El 1991 es va presentar una altra demanda per un suposat robatori de 800 milions, ingressats en comptes de diversos bancs dels Estats Units, Suïssa i França.

stats