HAITÍ
Internacional 22/01/2011

L'exdictador Duvalier crida a la "reconciliació" després de les acusacions de corrupció de la fiscalia

Baby Doc expressa una "profunda tristesa" per les víctimes del seu règim. Associacions pro drets humans asseguren que pretén recuperar béns congelats a Suïssa

Agències
1 min
L'exdictador Duvalier, durant la roda de premsa.

Port-au-Prince p { margin-bottom: 0.21cm; } L'exdictador d'Haití Jean-Claude Duvalier ha assegurat que la decisió de tornar al país respon a la voluntat de treballar per la “reconciliació” i ha expressat una “profunda tristesa” per les víctimes del seu règim de quinze anys (1971-1986). Ho ha fet durant una roda de premsa a Port-au-Prince, la primera des que torna a ser a Haití. Duvalier, que va arribar diumenge passat després de passar 25 anys a França, tenia previst entrar al país i tornar a marxar, però dimarts la fiscalia de Port-au-Prince el va inculpar de corrupció, desviament de fons públics i d'associació de malfactors, i li va prohibir sortir del país. Dimecres va rebre quatre demandes per crims contra la humanitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Precisament les associacions pro drets humans apunten que darrere de la tornada del també conegut com Baby Doc, que va succeir el seu pare François al govern, s'amaga una maniobra per recuperar els seus béns congelats a Suïssa. Asseguren que una llei del país helvètic que entrarà en vigor a principis de febrer li permetrà obtenir prop de 4,2 milions d'euros ingressats per la família de Duvalier en comptes de bancs suïssos.

stats