Internacional 13/02/2013

Tot a punt per alliberar els dos policies i un soldat retinguts per les FARC

Bogotà ja té les coordenades per a l'entrega dels segrestats, un episodi que ha fet trontollar les negociacions de pau. La guerrilla ELN també ha anunciat aquest dimecres que ha alliberat cinc segrestats

Efe
1 min
Una granada de mà va explotar dimarts a Miraflores en un atac de les FARC i va matar un nen i un policia. EFE

BogotàSi el procés no fracassa, les FARC alliberaran dijous els tres membres de les forces de seguretat colombianes –dos policies i un soldat– capturats el 25 de gener. El segrest, titllat d'"atemptat" al procés de pau segons el govern colombià, va generar episodis de tensió a la mesa de negociació de l'Havana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha anunciat el ministeri de Defensa colombià aquesta dimecres, ja tenen les coordenades per a l'entrega dels dos policies, Cristian Camilo Yate i Víctor Alfonso González, i el soldat Josué Álvarez. Com en d'altres ocasions, el grup insurgent ha demanat la mediació de l'organització Colombians i Colombianes per la Pau i l’acompanyament del Comitè Internacional de la Creu Roja.

L'ELN anuncia un altre alliberament

L'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) també ha anunciat aquest dimecres que ha alliberat cinc segrestats que retenia des del 18 de gener, segons un comunicat de la guerrilla colombiana difós per internet.

Els alliberats serien dos peruans i tres colombians, tots ells treballadors de la minera Geo Explorer. La guerrilla els va segrestar juntament amb uns canadenca del departament de Bolívar, al nord de Colòmbia. En el missatge, però, l'ELN no menciona el canadenc Jernoc Wobert, treballador també de l'empresa, ni els germans alemanys Uwe i Günter Otto Breuer, dos jubilats que recorrien el país amb el seu propi vehicle quan els van segrestar al novembre passat a la regió de Catabumbo, a la frontera amb Veneçuela.

L'ELN ha demanat diverses vegades ser inclòs en les negociacions de pau de l'Havana entre les FARC i el govern colombià.

stats