Internacional 11/04/2013

L'Uruguai es converteix en el segon país de l'Amèrica Llatina que aprova el matrimoni homosexual

La nova llei reconeix el dret dels fills a reconèixer el seu pare biològic si la mare, casada amb una altra dona, l'ha tingut arran d'una relació directa una un home. No serà així en el cas d'una fecundació 'in vitro'

Efe
1 min

MontevideoLa Cambra dels Diputats de l'Uruguai ha donat aquest dijous el sí la llei del matrimoni igualitari aprovada al Senat la setmana passada. El país es converteix així en el dotzè del món i segon de l'Amèrica Llatina després de l'Argentina en permetre que els homosexuals es casin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La votació parlamentària s'ha resolt amb els vots a favor de 71 dels 92 legisladors presents, ja que el suport del bloc oficialista d'esquerres Front Ampli (FA), impulsor de la iniciativa, s'ha sumat al d'un bon nombre de parlamentaris opositors.

Un dels aspectes més destacats de la nova llei és que atorga als dos cònjuges la potestat de decidir l'ordre dels cognoms dels seus fills, i si no es posen d'acord, estableix un sorteig per fixar-lo. També genera controvèrsia el dret dels fills a reconèixer el seu pare biològic en el cas que la mare, casada amb una altra dona, el tingui arran d'una relació directa amb un home. No seria així en el cas que es faci amb una fecundació 'in vitro', degut a la reserva de la identitat dels donants de semen.

stats