BRASIL
Internacional 07/04/2011

L'assassí de la matança de Rio deixa una nota en què demana perdó anticipat pel crim

L'hospital on s'han portat les víctimes ha confirmat 11 nens morts i 13 de ferits, 4 d'ells en estat greu

Efe
2 min

Rio de JaneiroEl jove que ha matat avui a trets a 11 nens i n'ha ferit 18 més en una escola pública de Rio de Janerio portava "armament professional" i ha deixat una nota "confusa" sobre el suïcidi. En primer moment un portaveu de la policia ha dit que la carta era del tot "confusa" i que "no tenia lògica". A més, ha afegit que feia referència a "l'islam" i deia que el noi tenia "VIH".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta primera informació s'ha desmentin més tard. La carta parla de qüestions religioses i dóna indicis que l'atac va ser premeditat, a més a més de demanar perdó per anticipat pel crim.

L'agressor, identificat com a Wellington Menezes Oliveira, de 23 anys, era orfe de pares adoptius. El coronel Djalma Beltrame, comandant de la Policia Militaritzada de Rio de Janeiro, ha dit que la nota de suïcidi és "confusa" i "no té lògica". Una germana adoptiva del pistoler identificada com a Rosilane Oliverira ha declarat a ràdio Band News que ell solia parlar de "coses de musulmans" i que era "molt reservat". "Era una cosa estranya. vivia sol. No sortia ni al carrer ni tenia amics, excepte internet. Passava tot el dia davant de l'ordinador", ha comentat la dona. Rosilane Oliverina ha confirmat la versió policial que Wellington Oliveia era un exalumne de l'escola municipal Tasso da Silveira, situada a Realengo, un barri humil de la perifèria de Rio.

Segons els testimonis citats per les autoritats, l'agressor ha entrat al centre educatiu ben vestit i ha afirmat que era un conferenciant que anava a participar en un seminari celebrat amb motiu del quarantè aniversari de l'escola. Oliveira ha parlat tranquil·lament amb almenys una professora que l'havia reconegut, just abans de dirigir-se cap a una aula al primer pis de l'edifici, on ha tret dues armes i ha disparat contra els estudiants.

Dos nens que havien estat ferits han fugit seguint l'orientació d'una professora i han alertat un agent de policia que estava al voltant de l'escola, segons ha relatat el propi governador de la ciutat. L'agent ha trobat a Oliveira pujant les escales en direcció al tercer pis, li ha disparat a una cama i ha demanat que llancés les armes, segons una font oficial. Oliveira s'ha suïcidat amb un tret al cap, segons una nota oficial de la secretaria de Seguretat de Rio de Janeiro.

Finalment, segons l'hospital on s'han portat les víctimes, han mort 11 nens (10 noies i 1 noi d'entre 12 i 14 anys) i n'hi ha 13 de ferits, quatre d'ells en estat molt greu.

stats