L'opositor veneçolà Leopoldo López compleix un any a la presó

El govern l'acusa d'atiar els fets violents en les marxes contra Maduro

El dirigent opositor veneçolà Leopoldo López ha complert un any a la presó acusat per presumpta responsabilitat en relació amb els fets violents que van succeir el febrer del 2014 a les marxes contra el president, Nicolás Maduro. Aquelles manifestacions van ser l'inici d'una onada de protestes a Veneçuela que van deixar un total de 43 morts.

El dirigent del partit Voluntad Popular es va entregar a les autoritats policials després que es llancés un ordre de captura per la seva seva suposada diversos actes violents i actualment està acusat dels delictes d'instigació pública, danys a la propietat i incendi. Ahir dimecres va  fer un any que va ingressar a la presó.

Familiars, polítics i simpatitzants de López es van concentrar a Caracas en l'aniversari del seu empresonament per demanar l'alliberació de qui ells consideren un pres polític. L'acte va estar encapçalat per la seva dona Lilián Tintori i va reunir unes 300 persones davant de l'estàtua del revolucionari cubà José Martí.

La dona de López va descartar la possibilitat d'un intercanvi entre el seu marit i el líder independentista porto-riqueny Óscar López  Rivera, pres als Estats Units. Aquesta va ser la proposta del president Maduro fa unes setmanes i que a Washington consideren absurda.