Publicitat
Publicitat

política

Comencen les votacions dels peruans residents a l'Estat espanyol

A Perú se celebra avui la segona volta de les eleccions presidencials. A l'Estat espanyol hi ha 123.931 electors peruans registrats. A Barcelona s'han habilitat 174 meses instal·lades al Palau Sant Jordi. Les urnes han obert a les 8.00 i tancaran a les 16.00 h

Els 123.931 electors peruans registrats a l'Estat espanyol acudeixen a les urnes per escollir el que serà el president del seu país durant els pròxims cinc anys.

La comunitat peruana decidirà avui entre el militant retirat Ollanta Humala, de l'aliança electoral Gana Perú, i la congressista Keiko Fujimori, filla de l'expresident Alberto Fujimori i del partit Força 2011. Humala va passar la primera volta del 10 d'abril per un estret marge.

La jornada electoral acabarà a l'Estat espanyol a les 16 hores i s'han habilitat més de 600 meses en 17 ciutats espanyoles, segons les dades facilitades a Efe per l'Ambaixada de Perú.

La majoria dels peruans acudiran a les urnes a Madrid (67.836), on hi ha un total de 348 meses electorals en el recinte firal IFEMA, i a Barcelona (33.787), amb 174 meses instal·lades al Palau Sant Jordi. La resta ho farà a Salamanca, Les Palmes, Màlaga, Mallorca, Tenerife, Saragossa, Tarragona, Vigo, Oviedo, Lleida, Sevilla, Almeria i València.

A Lleida, els electors votaran a l'Ajuntament i a Tarragona al Centre Llatinoamericà. Els votants de Girona s'hauran de desplaçar fins a Barcelona.

Els peruans residents a l'estranger no estan obligats a votar, a diferència dels que viuen al país andí, on l'abstenció està penada amb multes variables, segons el nivell econòmic de l'infractor.

Més continguts de