HAITÍ
Internacional 08/02/2011

El govern d'Haití concedeix un passaport a l'expresident Jean-Bertrand Aristide

L'exmandatari està exiliat a Sud-àfrica des del 2004, després del cop d'estat a un dels països més inestables i empobrits del Carib

Efe
1 min
Fotografia d'Aristide en una manifestació

Port-au-Prince p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern d'Haití ha concedit un passaport diplomàtic a l'expresident Jean-Bertrand Aristide, exiliat a Sud-àfrica des del 2004 després del cop d'estat. Aquesta decisió del govern haitià facilitarà el retorn d'Aristide a l'inestable i empobrit país caribeny. Segons les fonts, el passaport va ser entregat a l'advocat de l'expresident, el nord-americà Ira Kurzban, que va viatjar a Port-au-Prince per agilitzar el tràmit. El govern de René Préval va dir el 31 de gener que estava disposat a facilitar un passaport a Aristide perquè retorni al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els partidaris d'Aristide han realitzat manifestacions des de fa unes setmanes davant les oficines públiques per exigir un passaport per a l'exmandatari. La portaveu d'Aristide ha declarat que els seguidors continuaran pressionant fins que aconsegueixin el retorn de l'expresident a Haití, que va assegurar el mes passat que volia tornar al seu país per “ajudar en el camp de l'educació”.

stats