Mèxic
Internacional 01/02/2013

Almenys 25 morts en una explosió a la seu de Petrolis de Mèxic a la capital

Els equips de rescat busquen supervivents entre la runa, i hi ha un centenar de ferits. Les autoritats investiguen què ha passat i Peña Nieto diu que "si hi ha responsables, els caurà tot el pes de la llei".

Ara
1 min
Eguips de rescat busquen supervivents. YURI CORTEZ / AFP

BarcelonaAlmenys 25 persones han mort i més de 100 han resultat ferides en una explosió a la seu de Pemex, la companyia estatal mexicana de petroli, al centre de la capital del país. Els equips de rescat han estat treballant durant tota la nit amb gossos per trobar supervivents atrapats a la runa: l'edifici té 54 plantes. Els familiars del personal que hi treballa s'han concentrat a la porta demanant informació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La companyia i les autoritats estan investigant les circumstàncies de l'explosió, que s'ha produït a les quatre a Ciutat de Mèxic, en plena hora punta pel canvi de torn, i en els pisos inferiors. El president del país, Enrique Peña Nieto, i l'alcalde, Miguel Angel Mancera, que han visitat el lloc dels fets, no han donat detalls de l'explosió però han dit que si hi ha persones responsables, els caurà a sobre tot el pes de la llei".

Les imatges de televisió des de l'aire han mostrat destrosses i vidres trencats a l'edifici, i en una secció, el pis de la primera planta s'havia enfonsat al subterrani. "No saps què està passant, i la gent plora i t'espantes", deia un empleat, Bernardo Treviño, sobre la confusió després de l'explosió.

stats