MÓN
Internacional 28/03/2012

Fidel Castro anuncia que es reunirà amb el papa Benet XVI

"Gustosament saludaré Sa Excel·lència el papa Benet XVI, com ho vaig fer amb Joan Pau II", diu el líder cubà en una carta a la web 'Cubadebate'

Efe
2 min

L'HavanaL'expresident cubà Fidel Castro es reunirà aquest dimecres amb el papa Benet XVI, en l'última jornada del pontífex a l'illa, segons ha anunciat el líder cubà en un article publicat a la web oficial 'Cubadebate'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Gustosament saludaré Sa Excel·lència el papa Benet XVI, com ho vaig fer amb Joan Pau II, un home a qui el contacte amb els nens i els ciutadans humils del poble suscitava invariablement sentiments d'afecte", escriu Fidel Castro en l'última de seves "Reflexions".

Hi explica que va decidir demanar al pontífex "uns minuts del seu molt ocupat temps" quan va saber pel canceller cubà, Bruno Rodríguez, que al Papa "li agradaria aquest modest i senzill contacte".

En l'article, Fidel Castro no especifica on ni en quin moment de la jornada tindrà lloc aquest contacte.

D'aquesta manera, catorze anys després de rebre el papa Joan Pau II en la seva històrica visita a Cuba del 1998, Fidel Castro, de 85 anys i ara retirat del poder, saludarà un altre pontífex.

Benet XVI conclourà aquest dimecres la seva visita de tres dies a Cuba amb una missa que es preveu multitudinària a la plaça de la Revolució de l'Havana i que començarà a les nou del matí, hora local.

Abans de tornar a Roma, Joseph Ratzinger farà un recorregut en papamòbil des de la ciutat a l'aeroport de l'Havana.

El 2006, a causa d'una greu malaltia, Fidel Castro va delegar les regnes de Cuba al seu germà Raúl, que va assumir definitivament la presidència del país el 2008.

Després d'estar quatre anys totalment apartat de la vida pública, el líder de la revolució cubana va començar a reaparèixer en alguns actes a partir de l'estiu del 2010.

stats