Internacional 15/04/2013

Els presidents llatinoamericans feliciten el "germà" i "company" Maduro per la seva victòria a les urnes

Els governs afins a Chávez han sigut els primers a reconèixer el triomf electoral. França i el Regne Unit han demanat cautela i esperar els resultats definitius

Efe
1 min

BogotàEls governs llatinoamericans amb més afinitat al difunt president veneçolà Hugo Chávez han sigut els que s'han apressat més a felicitar aquest dilluns Nicolás Maduro per la seva victòria electoral.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fora de la regió, Rússia i la Xina també han enviat la seva felicitació a Maduro poc després de saber-se els resultats. No obstant això, alguns països europeus, com França o el Regne Unit, han reaccionat amb cautela i han instat a esperar els resultats definitius i a evitar la polarització del país.

Per la seva banda, el president de Cuba, Raúl Castro, ha ratificat la "solidaritat i el compromís" del seu país, que té com a principal aliat polític i econòmic Veneçuela, amb Maduro, a qui ha felicitat pel seu "transcendental triomf".

"Felicitats a Nicolás Maduro, al poble veneçolà i a la Revolució Bolivariana. Visca la Pàtria Gran", ha escrit el president de l'Equador, Rafael Correa, al seu compte de Twitter.

El president de Bolívia, Evo Morales, ha felicitat el "germà" i "company" Maduro i ha dit que a Veneçuela "ha guanyat la democràcia".

Per la seva banda, la presidenta de l'Argentina també ha volgut felicitar el líder veneçolà per la seva victòria. Cristina Fernández ha demanat "memòria i gratitud per sempre a l'amic i company Hugo Chávez". En un comunicat, la presidenta ha destacat que "una vegada més, el poble veneçolà ha ratificat el camí electoral com la forma pacífica de realitzar les transformacions iniciades pel desaparegut líder bolivarià comandant Hugo Chávez Frías".

stats