Publicitat
Publicitat

MÈXIC

El terratrèmol de 7,8 a Mèxic deixa 11 ferits i mig miler d'habitatges afectats

Els tremolors s'han sentit amb intensitat a la costa del Pacífic i a la capital, Ciutat de Mèxic. No hi ha morts

El terratrèmol de 7,8 graus a l'escala de Richter, que ha sacsejat la costa del Pacífic de Mèxic, no ha deixat víctimes mortals però ha causat 11 ferits, dos a la capital de Mexicana i nou a l'estat d'Oaxaca . Alguns dels ferits es troben greus però estan sent atesos per diversos centres mèdics i s'informarà del seu estat de salut, segons ha informat el secretari de governació, Alejandro Poiré .

També hi ha hagut  desperfectes a un centenar de cases de la costa sud del país i les persones amb habitatges molt malmesos podran ser traslladades a refugis temporals.

L'epicentre del sisme s'ha registrat a la ciutat d'Ometepec, a l'estat de Guerrero, i a només 186 km de la ciutat turística d'Acapulco. Els tremolors s'han sentit també a Ciutat de Mèxic, segons testimonis consultats per Reuters.

"Gràcies a Déu que no hi ha hagut cap víctima", ha dit el governador de l'estat de Guerrero, Ángel Aguirre, en declaracions al canal de televisió Milenio, segons informa l'agència Efe. De totes maneres, Aguirre ha afegit que hi ha hagut desperfectes en més de mig miler de cases.

A Ciutat de Mèxic tampoc s'han registrat "danys remarcables", segons ha informat el president de Mèxic, Felipe Calderón, a través dels seu compte a Twitter. El personal de Protecció Civil ha realitzat recorreguts en els punts més vulnerables de la capital mexicana per informar de possibles incidents. Hi ha hagut escenes de pànic durant els llargs dos minuts del terratrèmol. Milers de persones han sortit al carrer per por de rèpliques. S'han desallotjat escoles i oficines de la capital.

El Servei Geològic dels Estats Units, l'agència científica del govern dels Estats Units que controla els moviments sísmics a tot el món, ha revisat la magnitud del sisme diverses vegades des que s'ha produït. Inicialment ha marcat que era de 7,9 graus a l'escala de Richter.


Etiquetes

Més continguts de