ESTATS UNITS
Internacional 02/05/2011

Una anàlisi d'ADN confirma la mort de Bin Laden

Un alt funcionari del govern dels EUA informa que abans de llençar el cos del líder d'Al-Qaida al mar han confirmat que era ell relacionant l'ADN amb una mostra de teixit cerebral de la seva germana, que va morir de càncer

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Un alt funcionari del govern dels Estats Units ha dit a la CNN que un anàlisi d'ADN del cos que han llançat a l'aigua ha confirmat que era el d'Ossama bin Laden. Segons el Daily Telegraph, l'ADN del cos ha estat relacionada amb una mostra de teixit de la germana de Bin Laden, que va morir de càncer cerebral i que l'FBI va guardar, per confirmar que el cadàver era del líder d'Al Qaida.L'alt càrrec nord-americà ha assegurat que hi ha fotografies del cos del líder d'Al-Qaida amb una ferida de bala al cap, tot i que no ha confirmat si les imatges es difondran als mitjans de comunicació. Aquest alt càrrec ha assegurat que la intenció de l'operació dels soldats nord-americans era matar Bin Laden, no capturar-lo. Tot i aquestes declaracions, un altre alt funcionari de la Casa Blanca ha negat que l'operació tingués com a finalitat assassinar el líder d'Al-Qaida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pel que fa al cos de Bin Laden, els nord-americans han assegurat que l'han llençat al mar respectant la tradició musulmana. En contrapunt amb això, l'expert en estudis islàmics d'Al Azhar, la institució més prestigiosa de l'islam suní, Abdel Moti Bayumi ha assegurat que aquesta pràctica va en contra de la sharia i que només està permesa en casos molt excepcionals, com que la mort s'hagi produït a bord d'un vaixell. "Sembla que ells (els nord-americans) tenen altres pretextos o motius que els ha fet témer que la tomba es converteixi en un lloc de pelegrinatge, però aquest pretext no és suficient", ha dit Bayumi.

stats