Iemen

Campanya contra Al-Qaida

Els Estats Units fracassen en l'intent de matar un líder d'Al-Qaida a la Península Aràbiga

Un atac amb avions no tripulats al sud del Iemen aquest dijous pretenia matar Anwar al-Awlaki, però no va tenir èxit ja que el clergue radical va sobreviure

Segons publica avui el diari The Wall Street Journal, els Estats Units van intentar dijous acabar amb la vida d'un dels líders d'Al-Qaida a la Península Aràbiga mitjançant un atac amb míssils des d'un avió no tripulat al sud del Iemen. L'objectiu era el clergue radical Anwar al-Awlaki, que va sortir il·lès de l'atac. Sí que hi van morir dos altres dirigents de la branca d'Al-Qaida que opera al Iemen. Es considera que al-Awlaki és un dels ideòlegs de l'intent d'atemptat contra els Estats Units el dia de Nadal del 2009.

És el primer atac amb avions no tripulats al Iemen des del 2002 i es va produir tres dies després de l'operació que va acabar dilluns amb la vida d'Ossama Bin Laden a la ciutat pakistaní d'Abbotabad. L'atac seria un pla confidencial del Pentàgon per debilitar l'organització terrorista al Iemen.

Es considera que Al-Qaida a la Península Aràbiga compta amb uns 300 membres i té el seu feu a la regions muntanyoses de Shabwa, Abian, Jouf i Marib, al sud del Iemen. Pels Estats Units, aquesta cèl·lula terrorista és una de les més actives i amb més perill potencial per la seguretat internacional.

Més continguts de