Detencions a l'Aràbia Saudita per donar suport a les activistes empresonades pel règim

Són vuit persones, entre les quals hi ha dos ciutadans amb la doble nacionalitat americana i saudita

L'Aràbia Saudita ha arrestat almenys vuit persones, incloent-hi dos nord-americans amb la doble nacionalitat, que donen suport a les dones activistes jutjades per reclamar que s'acabi amb la discriminació per sexe que deixa la població femenina en un pla secundari, submisa a pares i marits, segons ha denunciat l'ONG ALQST amb seu a Londres. 

Els nacionals nord-americans són la periodista Salah al-Haidar, la mare de l'activista pro drets humans Aziza al-Yousef, una de les que estan preses, i Bader al-Ibrahim, metge i autor d'un llibre sobre la política musulmana xiïta. L'organització londinenca ha denunciat que familiars i amistats de les detingudes han estat objecte de prohibicions de sortir del país. 

Onze dones esperen a la presó la sentència després de ser jutjades al març, a porta tancada, acusades d'haver liderat les campanyes per posar fi al sistema de tutela masculina del regne teocràtic que, malgrat haver anunciat una obertura ideològica per modernitzar-se, manté una estructura de repressió fèrria contra la dissidència.

Control telemàtic de les dones saudites

L'assassinat l'octubre passat Jamal Khashoggi, periodista crític amb el príncep hereu saudita, ha intensificat les crítiques de la comunitat internacional contra el govern de Riad però, malgrat les constants violacions de drets humans, es mantenen les relacions diplomàtiques.