Un grup armat reté 43 cascos blaus als alts del Golan

L'ONU treballa per l'alliberament dels efectius

L'ONU ha confirmat que 43 cascos blaus han sigut detinguts avui per un "g rup armat" a ls a lts del Golan i a 81 més  se'ls impedeix desplaçar-se per la mateixa zona . Activistes locals assenyalen com a responsable del segrest el Front al-Nusra, una filial d'Al-Qaida.

L'oficina de premsa de l'ONU ha declarat  que els efectius formen part de la Força de les Nacions Unides d'Observació de la Separació en els Alts del Golan ( UNDOF , en anglès), que actua en aquest lloc fronterer entre Síria i Israel.

"N acions Unides està fent tots els esforços per garantir la posada en llibertat dels cascos blaus detinguts i restablir la total llibertat de moviments de la força en la seva àrea d'operacions", assegura una nota oficial.

Els problemes suscitats amb els cascos blaus van sorgir " durant un període d'un increment dels combats " a la zona entre " elements armats " no identificats per l'ONU i forces de l'exèrcit s irià.

Els 43 efectius de l'ONU han sigut detinguts en les proximitats de la localitat d'Al Qunaytirah , mentre que 81 més s'han vist " r estringits a [ mantenir-se en]  les seves posicions", a la rodalia  d'Ar Ruwayhinah i Burayqah.

La nota oficial no identifica la nacionalitat dels cascos blaus que s'han vist afectats ni el grup armat que els ha detingut o limitat en els seus desplaçaments.

L'escrit recorda que el març del 2013 un nombre no determinat d'efectius de la mateixa força de pau van ser detinguts per "ele ments armats", però e l maig d'aquest mateix any van ser posats en llibertat sense danys.

La UNDOF va ser creada el 31 de maig de 1974 a fi de supervisar l'acord entre Síria i Israel per a la retirada dels a lts del Golan i vigilar que es manté l'alto el foc acordat entre les parts.

El seu mandat es va ampliar recentment per a sis mesos més, fins al 31 de desembre d'aquest any.

A finals de juliol , la força de pau estava integrada per 1.223 efectius de sis països: Fiji, l' Índia, Irlanda, el Nepal, Holanda i Filipines.