Espanya
Internacional 02/02/2012

Espanya va doblar l'exportació d'armes el 2011

El govern central ha venut material de defensa a 5 països en conflicte

Ara
1 min
OPERACIONS A L'ESTRANGER L'exèrcit dels EUA canvia d'estratègia i tindrà menys soldats però més tecnologia. Ja no s'invertirà en caces o vaixells de guerra, sinó en satèl·lits i avions no tripulats.

BarcelonaEl valor de les exportacions d'armament espanyol realitzades el primer semestre de 2011 va assolir la xifra de 1.099,8 milions d'euros. Segons l'informe sobre el comerç d'armes d'Espanya durant aquest període, el valor obtingut suposa un increment del 96,6 per cent respecte al primer semestre de 2010.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau, de Justícia i Pau, ha fet una anàlisi de l'informe del govern espanyol i ha ressaltat que no explica per què es va vendre material de defensa durant el primer període de 2011 a països considerats en situació de conflicte com Bahrain, Aràbia Saudita o Egipte, entre d'altres.

La posició comuna de la UE sobre el comerç d'armes denega l'exportació a països amb tensions o conflictes interns. Justícia i Pau considera insuficients les denegacions de venda d'armament espanyol per part del govern.

stats