Internacional 29/04/2011

El mètode de l'atemptat "recorda l'estil d'Al-Qaida", segons el ministre de l'Interior del Marroc

Un artefacte activat a distància va causar l'explosió de Marràqueix en què van morir 16 persones

Efe
1 min
Estat del cafè Argana, al centre de Marràqueix, després de l'atac. EFE

RabatEl mètode utilitzat pels terroristes en l'atemptat comès aquest dijous a Marràqueix, que ha causat 16 morts i 25 ferits segons el recompte final, "recorda l'estil d'Al-Qaida", segons ha dit el ministre de l'Interior del Marroc, Taieb Cherkaui, tot i que no s'ha atrevit a excloure una altra possible autoria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a Rabat, Cherkaui ha assenyalat que fins ara s'han identificat 13 cadàvers: set francesos, dos marroquins, dues dones canadenques, un holandès i un britànic.

Dels 25 ferits, 14 segueixen en hospitals de Marràqueix. Dos ciutadans suïssos i dos de russos han estat evacuats als seus països, on seran tractats de les seves ferides.

Segons la investigació preliminar, l'explosió al cafè Argana, a la plaça Jamaa el-Fna de Marràqueix, es va produir per un artefacte activat a distància fet amb compost de nitrat d'amoni i TATP (triperòxid de triacetona). Pel ministre, els primers indicis exclouen la hipòtesi de l'atemptat suïcida.

El ministre de l'Interior ha afegit que les mesures de seguretat s'han incrementat en tot el territori marroquí perquè les autoritats temen un altre atemptat.

stats