AFGANISTAN
Internacional 06/08/2011

Moren 38 militars en estavellar-se un helicòpter de l'OTAN al centre de l'Afganistan

Un helicòpter s'estavella i mata 31 militars nord-americans i 7 soldats afganesos, segons el president Hamid Karzai. Es tracta d'un dels sinistres més importants de la dècada al país

Efe
1 min
Imatge d'arxiu d'un helicòpter de l'ISAF el 2004 a l'Afganistan. EFE

KabulEl president afganès, Hamid Karzai, ha anunciat avui que 31 militars nord-americans i set d'afgans han mort després que un helicòpter s'ha estavellat al centre del país. Segons fonts locals, els militars tiraven endavant una operació contra els talibans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"L'aparell s'ha estavellat a la nit, a la província de Maidan Wardak, i com a resultat de l'accident han mort 31 militars de les forces especials dels Estats Units i set d'afganesos", ha anunciat en un comunicat el primer ministre Hamid Karzai.

Karzai ha expressat el seu condol al president nord-americà, Barack Obama, i a les famílies de les víctimes.

Els fets han passat al districte de Saydabad, segons ha anunciat el governador provincial de Wardak, Shahidulà Shadid, durant una operació contra els talibans en què han mort també vuit insurgents.

Un portaveu talibà ha declarat a l'agència afganesa AIP que l'aparell va ser abatut per les seves milícies amb un projectil, i també que a bord hi anaven 38 militars estrangers, tot i que els insurgents han exagerat altres vegades en la magnitud de les seves accions.

A primera hora del matí, la missió de l'OTAN (ISAF) a l'Afganistan havia confirmat els fets en un comunicat, però no ha fet referència a possibles baixes i s'ha limitat a precisar que les seves forces estaven ocupades en tasques de recuperació de l'aparell.

"La nostra informació indica que hi havia activitat de l'enemic a la zona", ha precisat en una nota escueta l'organització militar, que ha dit que analitza les causes del succés.

stats