Internacional 06/05/2013

Almenys 15 morts i 70 ferits en un atemptat en un míting electoral al Pakistan

Cap grup s'ha atribuït l'atac, però es creu que seria obra dels talibans pakistanesos contraris a qualsevol acte democràtic

Agències
1 min

BarcelonaAlmenys 15 persones han mort i 70 han resultat ferides aquest dilluns per l'explosió d'una bomba en un míting electoral a la zona tribal del Kurram, al nord-oest del Pakistan, a la frontera amb l'Afganistan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat anava dirigit contra un candidat del partit religiós Jamiat Ulema-i-Islam (JUI-F), fet que sembla indicar que les amenaces per part dels talibans en contra de les eleccions del pròxim dissabte no es limiten als partits liberals pakistanesos.

El candidat Munir Orakzai, objectiu dels talibans, n'ha sortit il·lès, no obstant, la bomba ha provocat ferides al candidat Ainudín Shakir.

Durant els darrers dies s'han repetit els atacs contra aquelles activitats relacionades amb les eleccions generals que es celebraran l'11 de maig.

Es creu que darrera d'aquest l'atemptat, com gairebé tots els que han tingut lloc fins el moment, hi hauria un grup islamista contrari a cap sistema democràtic, ja que consideren que va en contra de l'Islam.

El Kurram és una de les set regions pakistaneses que fan frontera amb l'Afganistan, dominada per grups militars relacionats amb els talibans o amb Al-Qaida. En aquesta zona és freqüent la violència sectària entre la majoria sunnita del país i la minoria xiïta.

stats