Internacional 04/09/2013

Almenys 16 persones d'una família xiïta moren en un atac a l'Iraq

Una onada d'atemptats amb cotxes bomba va deixar 47 morts i 160 ferits la jornada de dimarts en un esclat de violència al país

Reuters
1 min

Bagdad16 membres d'una família xiïta han mort aquest dimecres en un atac perpetrat per diversos homes armats a l'Iraq. Els agressors han entrat a les dues cases de la família i han disparat als residents, segons fonts mèdiques i policials. Després, han fet explotar els domicilis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La família vivia a la localitat de Latifiya, a 40 quilòmetres al sud de Bagdad. Entre les víctimes de l'atac hi havia almenys vuit dones i sis nens.

"Homes armats han entrat a casa nostra a la nit i han disparat quatre vegades al meu pare al cap, han matat els meus dos germans i el meu cosí. Han disparat a tothom amb qui es topaven i jo he pogut escapar per la porta del darrere", ha pogut explicar un membre de la família a Reuters des de l'hospital.

Escalada de la violència

De moment, no està clar qui hi ha darrere de l'agressió, però la violència a Bagdad va en augment. La jornada de dimarts va ser especialment sagnant, amb 47 morts i 160 ferits en una onada d'atemptats amb cotxes bomba, la majoria d'ells contra mercats populars. En l'últim mes han mort 800 persones segons l'ONU.

També aquest dimecres, un altre atac suïcida a les oficines de la policia al nord de Mossul ha acabat amb la vida de cinc agents, i l'explosió d'una bomba al costat de la carretera al nord de la capital ha matat cinc soldats més.

stats