ÀSIA
Internacional 10/01/2012

Suu Kyi confirma que participarà a les eleccions parcials de Birmània

Els comicis se celebraran l'1 d'abril i tenen com a objectiu emplenar el Parlament després del boicot del partit de l'opositora birmana en l'última cita electoral. Es tracta d'una prova de foc per a la popularitat de l'activista

Efe
1 min
Suu Kyi dilluns en un míting del seu partit. AFP

BagkokLa líder del moviment democràtic de Birmània, Aung San Suu Kyi, ha confirmat aquest dimarts que participarà a les eleccions legislatives parcials de l'1 d'abril, amb la intenció d'aconseguir l'escó necessari per encapçalar l'oposició parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de diverses setmanes de senyals d'indecisió per part de la Nobel de la pau sobre la conveniència de presentar la seva candidatura, la Lliga Nacional per la Democràcia (LND) ha anunciat a través d'un portaveu, Nyan Win, que Suu Kyi lluitarà per un dels 40 escons vacants a la cambra baixa, composta per 440 diputats.

"És oficial que Daw [la dama] Aung San Suu Kyi serà candidata per la Lliga Nacional per la Democràcia", ha indicat el portaveu en un comunicat.

Objectiu: completar el Parlament

Les eleccions parcials tenen com a objectiu emplenar els escons vacants del Parlament escollit en els comicis celebrat el novembre del 2010, i que el partit de Suu Kyi va boicotejar perquè van considerar la llei electora de llavors antidemocràtica.

La primera nova prova electoral per a Suu Kyi

Aquesta serà una prova a la popularitat de Suu Kyi i el seu partit des que va guanyar per àmplia majoria en les eleccions de 1990. El règim militar llavors no va acceptar mai els resultats, fins al maig del 2011, que va cedir el poder als exgenerals afins al partit governant.

stats